Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@20:16:06 GMT

تربیت مبلغ معارف اسلامی از قم برای جهان!

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۳۵۴۹۷

تربیت مبلغ معارف اسلامی از قم برای جهان!

ایسنا/قم مدیر مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی گفت: هدف این مؤسسه پیوند حلقه‌های پراکنده برای رسیدن به هدف شناساندن اسلام در مجامع بین‌المللی است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی شمالی مدیر موسسه بین المللی مطالعات اسلامی در گفت وگو با ایسنا در تشریح فعالیت های موسسه مطالعات اسلامی گفت:  ایجاد این موسسه به دنبال پیشنهادی بود که برخی بزرگان برای توسعه فعالیت های تبلیغی حوزه در جهان مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اسفند ماه ۱۳۷۸ شورای گسترش حوزه‌های علمیه ضرورت تاسیس موسسه‌ای برای تربیت استاد، مبلغ و محقق برای عرصه بین‌الملل را تصویب کرد و در پایان اردیبهشت ۱۳۸۸ بنده مسؤولیت تاسیس این کار را از جانب مدیر وقت حوزه‌های علمیه متقبل شدم.
وی ادامه داد: هدف از تأسیس این مؤسسه این بود که آموزش‌هایی که در حوزه هست تکمیل و حلقه‌های پراکنده به هم متصل بشود. در حوزه‌ها در دهه‌های اخیر موسسه‌هایی برای آموزش زبان‌های خارجی وجود داشته است، آموزش‌های سنتی حوزه ها ادامه داشته و رشته‌های جدید مورد نیاز نیز تأسیس شده. ولی اگر کسی می خواست برای ورود به فضای آکادمیک در دنیا اقدام کند، برنامه خاصی وجود نداشت. خود فرد باید زبان یاد می‌گرفت، آموزش‌های حوزوی که همه می‌گذرانند را بگذراند و بعد با مطالعه خارج از چهارچوب حوزه رشته‌های مرتبط با مطالعات اسلامی آشنا بشود و بعد هم با ماکسب تجربه و راهنمایی اقدام به کار کند.
مدیر موسسه بین المللی مطالعات اسلامی، افزود: هدف این بود که حلقه‌های پراکنده‌ای که در کار بین‌الملل نیاز بود به هم متصل شود و بدون اینکه کار تکراری صورت پذیرد، در خود حوزه با ارائه آموزش‌های حوزوی افراد را به جایی که برساند که بتوانند در دانشگاه‌های دنیا استاد اسلام شناسی باشند و کرسی‌های شیعه شناسی را اداره کنند. با ارتقا سطح زبان خارجی خود از عمومی به آکادمیک بتوانند مقاله بنویسند یا در کنفرانس‌ها شرکت کنند و کتاب بنویسند.
حجت الاسلام والمسلمین شمالی بیان کرد: نکته مهم دیگر این بود که در کنار آشنایی های نظری بتوانند در تجربه عملی هم داشته باشند. این طور نباشد اولین جایی که برای دریافت مسئولیت می‌روند اولین تجربه‌شان باشد. بنابراین رشته مطالعات اسلامی تعریف شد. مقصود از مطالعات اسلامی این است که امروزه برای معرفی یک دین، به افراد اندیشمند و دانشگاهی و افرادی که در زمینه‌ی ادیان مطالعه دارند و سوالی دارند را بتوانیم پاسخ دهیم.
وی تاکید کرد: به عبارت دیگر اسلام شناسی را نیاز داریم که در عین حال که با مبانی علوم حوزوی آشناست بتواند از کلیت اسلام در بحث‌های اعتقادی، اخلاقی، فقهی، تاریخی، حقوقی، حقوق بین‌الملل و... دفاع کند و بتواند در زمینه گفت‌وگوی ادیان فعالیت کند.
مدیرمؤسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی گفت: ما الان در مقطعی نیستیم که خیلی در دانشگاه‌ها نیاز باشد، اصول فقه شیعه به طور تخصصی تدریس شود. این مسئله در پژوهش‌ها مورد نیاز است. ولی نیاز اصلی این است که افراد متخصص بتوانند اسلام و تشیع را در کرسی‌ها، کنفرانس‌ها وسرفصل‌های درسی عالمانه و محققانه معرفی کنند و زیبایی‌های آن را توضیح بدهند. در نتیجه مؤسسه در دو سطح سه و چهار این رشته شروع به آموزش کرد.
وی تصریح کرد: در ابتدای کار تمرکز روی زبان‌های عربی و انگلیسی بود و سپس زبان‌های دیگری وارد شد که استقبال نشد. ولی در کنار زبان‌های اصلی زبان‌های دیگری مثل مالایو که دوره‌های مقدماتی آن در قم و تکمیلی در مالزی، زبان ترکی استانبولی نیز مقدماتی در قم و تکمیلی در استانبول و زبان سواحیلی آموزش داده شد.
حجت الاسلام والمسلمین شمالی افزود: مؤسسه در این سال‌ها با نخبه گرایی و تاکید بر اینکه کمیت هدف نیست ، تعداد کمی دانش پژوه را پذیرفته که هم افراد مستعدی باشند و هم مؤسسه بتواند از عهده آموزش آن‌ها بربیاید. در حال حاضر فارغ‌التحصیلان و حتی محصلین مؤسسه در مؤسسات مختلف داخلی و خارجی در کشورهایی مثل آمریکا، کانادا و انگلستان در عرصه بین‌المللی فعال هستند. استادانی هم به کشورهای زیمبابوه و کنیا فرستاده شده‌اند. مؤسسات بسیاری نیز در خارج از کشور با حوزه‌های ایران در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: امسال هم در زمینه مطالعات اسلامی و هم فلسفه اسلامی پذیرش داریم. از ابتدا قرار بود بعد از چند سال تربیت مبلّغ و استاد بین‌المللی، وارد دیگر رشته‌هایی که زمینه فعالیت بین‌الملل در آن ها زیاد است را داشته باشیم. یکی از این رشته‌ها فلسفه است. فلسفه با توجه به روش عقلی زمینه ایجاد گفت‌وگوی میان فرهنگ‌ها را فراهم می‌کند و در زمینه فلسفه اسلامی و تطبیقی جای کار هست. امیدواریم بتوانیم در این دو رشته موفق عمل کنیم و پس از فارغ‌التحصیلی دانش پژوهان این دو رشته در دیگر رشته‌ها هم پذیرش داشته باشیم.
مدیر مؤسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی افزود: از آغاز کار سیاست این بود که پایان‌نامه‌ها و مقالات جدی گرفته شود. در سطح سه محصلین تشویق شدند که با زبان تخصصی خودشان بنویسند و در سطح چهار بر این مسئله اصرار شد. بعضی از این مقالات به صورت کتاب چاپ شده است.
حجت الاسلام والمسلمین شمالی، تصریح کرد: در کنار این مجله‌ی دو فصل نامه‌ای که تنها مجله‌ی تخصصی در زمینه اخلاق و معنویت اسلامی به زبان انگلیسی است، منتشر شده است. قسمتی از مقالات مجله ترجمه آثار بزرگان و بخشی هم تولیدات فضلا و اساتید موسسه است.
وی بیان کرد: فعالیت پژوهی دیگر مؤسسه، تدوین کتب درسی برای کالج‌ها، دبیرستان‌ها و دوره‌های حوزوی در خارج کشور و به زبان انگلیسی بوده است. در حال حاضر مؤسسه بین‌المللی رسالت برای انجام این کار تشکیل شده است. این کتاب‌ها به زبان‌های متعدد نیز ترجمه شده است.
مدیرمؤسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی، اظهار داشت: علی رغم تمام مشکلات از آغاز سیاست مؤسسه بر این بوده که به دانش پژوهانی که می‌توانند در کنفرانس‌های مرتبط پذیرفته شوند، کمک کند. در طول این سال‌ها جدای از سفرهای طولانی مدت و سفرهای مسئولین مؤسسه، حدود ۵۰۰ سفر علمی گروهی ترتیب داده شده است. هدف این بوده است که در کنار کار نظری و آموزشی فعالیت‌های عملی نیز صورت بگیرد و ارتباطات ایجاد شود. پژوهش‌های افراد نیز باید هدفمند و کاربردی باشد و فقط صرف آرشیو شدن نباشد.

وی افزود: علی رغم جدید بودن فضا و مشکلات این کار، با جذب و آموزش عزیزان علاقه‌مند به علوم حوزوی و ارتباط گیری با دیگران جمع خوبی از فضلا تربیت شدند. ولی این فضا از لحاظ کیفی کافی نیست و جا برای بهتر شدن هم هست. از لحاظ کمّی هم ما توانستیم تقاضاها را پاسخ دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین شمالی،بیان کرد: کار کوچکی انجام شده، ولی چون با بررسی درست بوده نتیجه خوبی داشته است. امیدواریم بتوان با جذب دانش پژوهان علاقه‌مند و با همت نقش موثری در محافل علمی و دینی دنیا داشته باشیم و در جایی که داد و ستد علمی و دینی در دنیا انجام می‌شود، دین خود و اندیشه‌مان را عرضه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم هدایت‌ها و کمک پروردگار مثل همیشه شامل حال ما شود، گفت: اول لازم می‌دانم از خداوند متعال برای لطفی که همواره شامل حال حوزه‌های علمیه و این کار کوچک داشته و کمک‌های همیشگی او در کارهای مؤسسه خاضعانه تشکر کنم. از کسانی که به مؤسسه کمک کردند، از همکاران خودم که از ابتدای تأسیس موسسه حضور داشتند و از دانش پژوهان که جذب موسسه شدند و با تلاش و رشد و پیشرفتشان به استقرار موسسه کمک کرده‌اند، تشکر کنم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری تبلیغات قم حجت الاسلام والمسلمین شمالی رشته ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکنون جشنواره امام رضا (ع) بازوی قدرتمندی برای عرضه فرهنگ و معارف رضوی است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد قائمیان، مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد ملی پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام فرهاد قائمیان آمده است:

«هنر در همیشه تاریخ با وجود تفاوت‌های فراوان و تنوع قومیت‌ها همواره در قالب یک رسانه جریان‌ساز و جهانی، بیانگر احساس و اندیشه‌ای بوده که بدون توجه به مرز‌های جغرافیایی، توانسته با جوامع و تمدن‌های مختلف ارتباط برقرار کرده و آنها را تحت نفوذ خود قرار دهد. رسانه‌ای که با تمام ابزار‌ها و توانمندی‌هایش تغییرات شگرفی را در زیست انسان‌ها ایجاد کرده که تمرکز و پرداخت به این تغییرات فرهنگی و اجتماعی دربرگیرنده ابعاد مختلف و تأمل‌برانگیزی است. تغییراتی که اکنون به‌واسطه برخی بدخواهی‌ها و کج‌اندیشی‌های تمامیت‌خواهانه فرهنگ بیگانه و مهاجمی که شکوفایی و بالندگی فرهنگ و هنر تمدن‌های بزرگ و دارای ریشه را نشانه رفته، تبدیل به اصلی‌ترین سلاح مؤثر برای مبارزه شده است.

مبارزه‌ای تمام‌عیار که بخش اعظمی از آن متوجه فرهنگ و هنر کشور‌های اسلامی به‌ویژه سرزمین ایران با پیشینه‌ای بسیار ارزشمند مبتنی برآموزه‌های الهی و عرفانی بوده و به پشتوانه سیره و روش ائمه اطهار (ع) پیام‌آور راستین هنر متعهد است. هنری که رسالتی عظیم برای انتقال مفاهیم انسانی به دنیای معاصر دارد و می‌بایست روشن‌کننده مسیری باشد که به‌واسطه رویداد‌های مؤثر و جریان ساز نقش مهمی در اعتلای مفاهیم انسان دوستانه، صلح طلبانه و عدالت‌خواهانه اهل‌بیت (ع) ایفا کند؛ و اکنون جشنواره بین‌المللی فرهنگی-هنری امام رضا (ع) با عبور از یک مسیر پرافتخار بیست‌ساله در قالب جشنواره‌ها و رویداد‌های موثر تلاش کرده تا با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات محدود خود بازوی قدرتمندی برای عرضه مفاهیم والا و سیره، فرهنگ و معارف رضوی در تمام کشور و حتی دیگر کشور‌ها باشد. مسیری پر از عطر و شمیم نام نامی علی ابن موسی‌الرضا (ع) که سرشار از برکت و مهر و مهرورزی به‌واسطه دریچه و گستره «هنر» است.
امروز بنده و همه همکارانم در ستاد برگزاری این رویداد ملی به‌عنوان خادمان فرهنگی حرم رضوی مفتخریم تا در هم‌جواری با اهالی ارجمند و فرهیخته اهل فرهنگ و هنر که هنرشان مزین به نام این امام همام است، نظاره‌گر اختتامیه دوره بیست و یکمین جشنواره‌ای باشیم که از پس دوره‌های درخشان قبلی، به بلوغی رسیده که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک سرمنشأ خدمات و روشنگر راهی باشد که همه اهالی ایران عزیز به‌واسطه نام مقدس و مبارک حضرت رضا (ع) به آن می‌بالند.
بنده و همه همکارانم در بیست و یکمین دوره جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیه‌السلام، با کمک اندیشمندان در شورا‌های سیاست‌گذاری و دبیران مجرب تمام تلاش‌مان را انجام دادیم تا در سایه نام پربرکت امام هشتم آثار فاخر و ارزشمند هنرمندان دغدغه‌مند این سرزمین را در بخش‌های مختلف پیش روی ارادتمندان و دوستداران امام رضا (ع) قرار دهیم.
در این مسیر اجرای محافل متعدد شعر در چهار بخش شعر فارسی، عربی، آذری و کودک و نوجوان در قالب ملی و بین‌المللی، برگزاری رویداد «آوای ارادت» در هشت استان کشور با محوریت ارائه آثار هنرمندان بومی و محلی در حوزه سرود و آوا‌ها و نوا‌های رضوی، بخشی از این اقدامات بوده است.
همچنین از مهم‌ترین ویژگی‌های برگزاری جشنواره در این دوره، تغییر رویکرد از اجرای مراسم اختتامیه در یک استان و برگزاری محدود چند نمایش در بخش هنر‌های نمایشی به برگزاری یک رویداد سراسری در کل کشور و اجرای بالغ‌بر ۵۵۰ نمایش در قالب سه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر صحنه‌ای و تئاتر میدانی (خیابانی) در سراسر کشور تحت پوشش برنامه «چله رضوی» بوده است. ضمن اینکه برگزاری رویداد‌های مختلف و باکیفیت در حوزه «هنر‌های تصویری»، «سینما» و «هنر‌های تجسمی» نیز بخش دیگری از فعالیت‌های ستاد برگزاری جشنواره را تشکیل می‌داد که امیدوارم آغازگر مسیر تازه و جریان‌سازی در توسعه هنر‌های دینی به‌ویژه در میان مخاطبان باشد.
آنچه ارائه شد، ره‌آوردی از روی ارادت به آستان مقدس حضرت رضا (ع) برای میزبانی شایسته از مخاطبان فهیم و هنرمندان شریف و عزیز و فرهیخته‌ای است که به‌واسطه حضور همه همکارانم در ستاد برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) متشکل از دبیران محترم، اعضای محترم شورای سیاست‌گذاری و ستاد اجرایی نهایت کوشش خود را برای برگزاری یک رویداد جریان ساز انجام دادند.

بی‌تردید باید در این چارچوب از حمایت‌های بی‌دریغ جناب آقای دکتر محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جناب آقای سیدمحمد هاشمی (قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جناب آقای مرتضی سعیدی‌زاده (مدیریت بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)) و همه عزیزانی که در برگزاری باشکوه این دوره از جشنواره نقش به سزایی ایفا کردند بی‌نهایت قدردانی کنم که برای اعتلای نام این رویداد ملی که مزین به نام حضرت رضا (ع) است از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
بنده فرهاد قائمیان، خادم ناقابل حریم رضوی و خدمتگزار اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر، از درگاه حضرت پروردگار می‌خواهم تا این تلاش‌ها و فعالیت‌ها در شناساندن فرهنگ و معارف رضوی، آن‌هم به‌واسطه زبان شیوای هنر برای عموم افراد جامعه به‌ویژه نسل جوان ایران اسلامی مؤثر باشد. مسیری که دعا می‌کنم در سال‌های بعد شاهد رشد بیش‌ازپیش این رویداد‌ها با تأثیر حداکثری در مخاطب آگاه و اندیشمند باشیم. رویداد‌هایی که به نام نامی علی بن موسی‌الرضا (ع) آمده تا تبدیل به مسیری درخشان در اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی شود.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سند امنیت انرژی تصویب شد
  • سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد
  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • اکنون جشنواره امام رضا (ع) بازوی قدرتمندی برای عرضه فرهنگ و معارف رضوی است
  • فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند